Natuursteen

Met natuursteen haal je een weelderig stukje natuurlijke pracht in je huis. Dit materiaal wordt in blokvorm uit de natuur gehaald en vervolgens gesneden tot platen met een unieke kleur en tekening. Er bestaan verschillende soorten natuursteen, waaronder graniet, blauwe hardsteen en marmer, waarbij graniet vaak de voorkeur krijgt voor keukenwerkbladen vanwege zijn duurzaamheid.

Graniet:

Graniet, het minst poreuze natuursteen, wordt toch het best behandeld met een bindmiddel om vlekken te voorkomen. Bij gepolijst graniet is dit probleem snel opgelost, maar bij een verzoete variant moet je voorzichtiger zijn met vetten. Het is verkrijgbaar in glanzende, matte of ruwe afwerkingen. Een granieten werkblad is hitte-, kras- en zuurbestendig, maar regelmatig onderhoud wordt aangeraden.

Marmer:

Marmer werkbladen zijn poreus en kwetsbaar. Ze zijn niet krasbestendig en kunnen niet goed tegen bepaalde zuren. Desondanks straalt dit materiaal een uitzonderlijke schoonheid uit, waarbij de zachte kwetsbaarheid het mogelijk maakt om verfijnde afwerkingen, zoals gefrijnde groeven, toe te passen voor een prachtig effect. Hoewel ze uniek ogen, vereisen marmer werkbladen speciale zorg en aandacht.

Hittebestendig


Krasbestendig


Vlekbestendig


Zuurbestendig


Stootbestendig