Hoe kies je de douche van je leven?

Je staat samen op, gaat ermee slapen, hij staat aan je zijde op moeilijke momenten en zorgt ervoor dat je je erna opperbest voelt... je douche! Een functionele, comfortabele én stijlvolle douche kiezen vraagt dan ook een grondige afweging van pro’s en cons voor je de verbintenis aangaat. Alsan is jouw expert bij uitstek en vindt voor jou de perfecte match. Geef je ja-woord aan Alsan en samen gaan we op zoek naar de douche van je leven.

Stap 1: Plaats & Ruimte

Of je nu een nieuwe badkamer inricht of je bestaande douche vervangt, er gaat wat denkwerk aan vooraf waarbij de technische aspecten een belangrijke rol spelen. De plaats van de douche bepalen is het vertrekpunt. Veel hangt af van waar de watertoevoer ligt, maar ook van de ruimte die ter beschikking is. Komt de douche tegen een muur, in een hoek of in een nis? Bij veel plaats kan je kiezen voor een inloopdouche, bij minder ruimte wordt het eerder een gesloten ontwerp. Een ding is zeker: hoe ruim of hoe beperkt ook, we vinden de douche die past!

Stap 2: Je budget

Je douche moet niet alleen in je badkamer passen, maar ook in je budget, want ook dat plaatje moet kloppen. Kies je een functionele douche met een stijlvol kantje of ga je all the way met gekleurd kraanwerk? Of opteer je graag voor extra features voor net dat tikkeltje meer douchecomfort – denk antislip? Wanneer we zicht hebben op jouw budget, kunnen we aan de slag om je droomdouche te realiseren.

Tijdens de Enjoy-days doet Alsan je per aankoopschijf van 2.500 euro 2 installatie-uren cadeau! Contacteer voor meer info…

Stap 3: Douchebak of douchegoot?

Omdat de badkamer de plek is waar we onze dag beginnen en eindigen, gaan we er ook graag tewerk zoals in iedere andere ruimte: met een persoonlijke touch! Voor de keuze van een douche is dat niet anders. Jij bepaalt hoe je douche eruit zal zien.

Een belangrijke keuze die je moet maken, is die voor een douchebak of douchegoot. Ga je voor een douchebak? Dan wordt vooral gekozen voor wit, glanzend acryl als afwerkingslaag, al wordt steeds vaker geopteerd voor een veilige antisliplaag. Een douchebak kan – als dat technisch mogelijk is – verzonken worden in de vloer of net boven de vloerpas uitkomen. Bij een douchegoot loopt de betegeling af naar de goot, wat opnieuw een andere afwerking en look & feel geeft.

Stap 4: Kraanwerk

Kraanwerk is het voorbije jaar hét pronkstuk van de badkamer geworden. Gouden, bronzen en zwarte messing duiken op en verfraaien de badkamer royaal. Kortom, de details bepalen mee de sfeer. Niet alleen de keuze voor de uitstraling van het kraanwerk is uitgebreider dan ooit, ook hoe je het plaatje wil integreren in je douche: inbouw of opbouw. Een inbouwkraan geeft de badkamer een strakke en moderne uitstraling. Bij een inbouwkraan zijn alleen de essentiële onderdelen zichtbaar, de rest zit ingebouwd in de muur. Als je voor opbouw kiest, zijn alle onderdelen zichtbaar, maar mooi in elkaar verwerkt. Daar waar inbouw heel strak en clean oogt, is opbouw net iets makkelijker in onderhoud.

badkameralsan regendouche alsan zwarte douche

Stap 5: Bepaal je stijl

Een douche moet vooral functioneel zijn: niet te warm, niet te koud, eenvoudig te bedienen en comfortabel. Maar de laatste jaren wil het oog ook wat. Om de stijl van je douche te bepalen, moet je je badkamer in zijn geheel bekijken. Zo wordt bijvoorbeeld een Scandinavische look in de douche doorgetrokken in de betegeling. Steeds vaker wordt gekozen voor een industriële look met on trend zwarte elementen, maar ook de witte douchebak blijft door zijn ruime materiaalkeuze de toon van menig badkamer bepalen. Wie graag dat tikkeltje meer wil, kan ook een gekleurde douchebak kiezen.

Benieuwd hoe zwart dé trendkleur van je badkamer wordt? Lees hier alles over de Black Beauty van je woning.

Stap 6: Afwerking

De laatste stap in de zoektocht naar de douche van je leven is de afscherming. Die is vooral afhankelijk van de keuzes die voorheen bepaald zijn. Van vaste wand tot draai- of schuifdeur, voor iedere douche is er een perfecte afscherming. Ook de accessoires voor je douche kunnen je heel wat meer comfort opleveren, zoals een douchemandje of -tablet voor zeepflacons of een douchewisser.

Wist je dat veel douchekraancollecties bijhorende accessoires, zoals een douchetablet, in hun gamma hebben? Vraag ernaar bij je Alsan-expert.


Labels
Aanmelden om een reactie achter te laten
Black Beauty als script voor je badkamer