Black Beauty als script voor je badkamer

Chroom speelde decennialang de hoofdrol in de badkamer, maar verdwijnt nu stilaan van het toneel. Zwart daarentegen steelt meer en meer de show in menig woonkamer en keuken en belooft nu ook in de badkamer voor spektakel. Als Black Beauty wordt zwart een elegant, warm, maar ietwat mysterieus personage en bepaalt het de intrige van de badkamer. Zwart wordt de rode draad, van bijrol tot monoloog. Een staande ovatie gegarandeerd!

1. In de spotlights

Daar waar zwart vroeger geassocieerd werd met al wat slecht en duister was, krijgt het eindelijk de aandacht die het verdient. Gedaan met kil en koel, zwart krijgt in de badkamer van de 20’s meer dan ooit vrij podium en straalt het warmte en dat tikkeltje luxe uit. Zet de trendkleur dan ook extra in de spotlights door te kiezen voor een douche met zwart kraanwerk en strak minimalistisch kader, een zwarte wastafel, toilet of zelfs bad, om letterlijk te baden in een zwart pronkstuk. Voor zwart kiezen mag dan misschien wel een gewaagde keuze lijken, niets is minder waar, want het is en blijft een tijdloze kleur die iedere badkamer vandaag én morgen een chique uitstraling zal geven."Black in the spotlight!"


2. De belangrijke bijrol

Niet weg te denken van het toneel zijn de opvallende bijrollen, die soms zelfs eerder in de bloemetjes worden gezet. Dat zwart de badkamer een zekere statigheid geeft, hoeft geen betoog, en wie last heeft van plankenkoorts moet geen bergen verzetten om dat stijlvolle karakter naar je badkamer te brengen. Kies bijvoorbeeld voor zwart kraanwerk – mat of glanzend – voor een subtiel en tegelijk krachtig designaccent. Zwart kraanwerk komt vaak terug in een stoere industriële badkamer, maar wordt ook even goed gecombineerd met warme houtsoorten. Daarbij accentueert het zwart de kleurnuances van de houten items. Leg het kleuraccent ook in accessoires, zoals de wc-rolhouder of douchetablet. Afhankelijk van het design blendt de intens donkere tint in elk badkamerinterieur. De prijs voor de beste bijrol gaat naar deze Black Beauty!

Black beauty wasbakBlack beauty douchekraanBlack beauty badkamer

3. Monoloog

Voor een romantische setting hoef je niet per se met twee te zijn. Dat bewijst de zwarte monoloog in een all-black badkamer. Wie kiest voor zwart in meubilair, sanitair en accessoires – of zelfs muurbekleding, heeft de muze van een architecturale setting in handen. Belangrijk is wel dat je een juiste balans vindt. Zwart is makkelijk met andere kleuren en materialen te combineren door zijn serene stemming, maar speel bijvoorbeeld met textuur en licht voor een clair-obscureffect op de muren.


Labels
Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe kan ik mijn badkamer aanpassen aan de oude dag