Zwart is het nieuwe wit: de kameleon in de keuken

ontdek de trend Black Beauty

De trendkleur van de keuken vinden we vandaag aan de ‘dark side’ van het kleurenspectrum. Daar staat zwart als ware kameleon te pronken. Zwart als hoofdkleur neemt iedere gedaante aan: van modern en industrieel tot rustieke landelijke ambiance, en blendt in de keuken met ieder ander rijk materiaal. In lijn met de aard van een kameleon geeft zwart meestal een rustig en gemoedelijk effect, maar kan het resultaat ook expressief uit de hoek komen. Smelt je voor warm eikenhout of mag het wat speelser met marmer en natuursteen? Zelfs met gouden kraanwerk als finishing touch vindt deze kameleon overal zijn weg en blijft het altijd zijn gracieuze zelve!

Marmer & natuursteen

Marmer en natuursteen zijn en blijven het meest tijdloze materiaal in zowat elke keuken. Naast het feit dat het heel gebruiksvriendelijk is, geeft het luxueuze materiaal een zekere grandeur aan je keuken. Het opvallende en onvoorspelbare lijnenspel in natuursteen geeft aan een intens donker keukenblok – waar vaak alles strak en naadloos is – een speels en levendig karakter. Marmer en natuursteen geven je de keuze om te spelen met licht en donker, denk rijk wit Calacatta met lichtgrijze aders of diep Nero Marquina met subtiel lichte ondertoon. Met natuursteen in de buurt, vestigt zwart zich in zijn natuurlijke habitat en maakt het een riant statement in je interieur

Alsan New York keuken

Kleurdetails

Detaillering en afwerking is belangrijk. Zwart in keukentoestellen of -kasten zorgt op zich al voor een luxueuze uitstraling, maar met gekleurd kraanwerk krijgt het een chique finishing touch. Daar waar een echte kameleon zich beperkt tot de basiskleuren, zegt ons reptielenbrein ‘ja’ tegen zwart met mat of glanzend goud. De superieure accenten bieden een elegant en stijlvol contrast met de donkere elementen. Het resultaat is een expressieve sfeer waarin de details het verschil maken

Alsan zwarte kraan Alsan zwarte keuken Alsan zwarte borden sfeerbeeld

Fineer & massief hout

Natuurlijke materialen zijn meer dan ooit hot in ons interieur. Zo kent ook hout in verschillende mogelijke tinten en soorten een opmars. Jarenlang weerden we massieve houtsoorten en kozen we voluit voor strak wit, greige en licht hout. Nu zetten we de keukendeur voor massief en fineer wagenwijd open. Wie kiest voor massief, kiest voor hout in zijn puurste vorm met noesten en grillige lijnen. Fineer daarentegen – dunne laag hout verlijmd op MDF – heeft de looks van puur hout, maar is de beste keuze voor grotere oppervlakten in de keuken omdat het niet gevoelig is aan luchtvochtigheid en daardoor niet snel vervormt of scheurt.

Kameleon zwart toont alweer zijn veelzijdigheid, want zachte eik, notenhout, black oak en alle mogelijke fineersoorten zetten de zwarte elementen kracht bij en nemen samen een rustieke vorm aan. Hout in combinatie met zwart zorgt voor een gemoedelijk en warm karakter.


Labels
Aanmelden om een reactie achter te laten
Kleur op en naast je bord