Wanneer je badkamer vernieuwen?

Wanneer je badkamer vernieuwen? Een oude badkamer heeft misschien z’n charmes, maar soms dringt een renovatie zich echt wel op. Wanneer je dat het best doet? Dat hangt af van verschillende factoren. We geven je er 3.

Je badkamer is totaal verouderd

Een badkamer moet warm en comfortabel aanvoelen. Je begint en eindigt er tenslotte je dag… en dan heb je geen zin om geconfronteerd te worden met vochtige muren, vieze schimmels, losgekomen tegels, lekkende kranen of een toilet waarvan bij het doorspoelen het water blijft lopen. Op een bepaald moment heeft elke badkamer gewoon zijn beste tijd gehad en is er meer nodig dan een likje verf of een nieuw douchegordijn om er weer die zalige hotspot van te maken.

Je hebt zin in een andere stijl

Oké, in de jaren 50 waren gele tegels hip en daarna had je de kleurexplosie van de sixties en seventies, dan kwamen de ‘moderne’ jaren 80 en het minimalisme van de jaren 90… Elke generatie heeft zijn stijl. Maar toch. Soms ben je echt wel op uitgekeken op je badkamerinterieur en dan is het tijd om na te denken over een andere kleur, nieuwe badkamermeubelen, stijlvolle wandtegels, degelijke vloerbekleding en sfeervolle verlichting.

Je hebt andere noden

Ben je single, ga je samenwonen, komen er kinderen, verlaten ze het nest of word je een dagje ouder en ben je niet meer zo mobiel… Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan het nuttig zijn om je badkamer aan te passen. Kleine kinderen vragen een bad, maar jij hebt misschien liever wat meer wellness of voelt je, op latere leeftijd, beter (en veiliger) bij een inloopdouche. Nieuwe levensfase, nieuwe noden en… een nieuwe badkamer?

Aanmelden om een reactie achter te laten
Zo hou je je badkamer budget onder controle