De therapeutische kracht van baden in het groen

ontdek de trend Green Velvet

Nadat we ons tijdens een jaar vol restricties lieten onderdompelen in een natuurlijk bosbad, draaien we nu ook in ons interieur de groene kraan open. We laten groene kleuren kwistig in onze woning vloeien, en dat heeft naast een esthetisch aspect wel meerdere redenen. Volgens het Chinese Feng Shui werkt groen als therapeutische kracht van ontspanning, heling, maar ook van energie en bereikt het vooral in de badkamer volledig zijn doel. Alsan laat als expert ter zake je badkamer én jijzelf daarom baden in het groen. Ontdek hoe en waarom!

Green velvet trendbox badkamer

Feng Shui en kleur

De eeuwenoude Chinese filosofie weet al vele jaren ook onze contreien te sturen. Het leert hoe een omgeving het geluk en iemands gemoedstoestand beïnvloedt. Om die invloed positief te houden streeft Feng Shui naar harmonie en balans in een ruimte. Daarin hebben bepaalde natuurlijke elementen, zoals vuur, water, aarde, metaal en hout, een groot aandeel, maar ook kleuren hebben een invloed. Zonder dat we het zelf bewust beseffen hebben kleuren een effect op onze emotie. In de Feng Shui-visie speelt vooral groen als natuurlijk pigment een rol.

De groene hoop

Het groene kleurenspectrum heeft veel te bieden. Enerzijds heeft het een esthetische waarde, omdat het een tijdloze en natuurlijke kleur is die in ieder interieur past. Anderzijds heeft groen een rechtstreekse invloed op de sfeer van een ruimte of woning, en dus ook op onze gemoedstoestand. Groen creëert een kalmerende en ontspannende sfeer, het werkt verzachtend, maar het geeft tegelijkertijd ook kracht en energie. Groen straalt vertrouwen uit en biedt balans in een ru​imte.

Groene wasbak met gouden kraan Gouden Cristina kranen Green velvet badkamer

Baden in groen...

De badkamer is bij uitstek het centrum van ons eigen welzijn. Het is de plek om te ontspannen, te ontsnappen aan de hectiek van het leven en even tijd te nemen voor onszelf. Door de kalmerende en rustgevende werking van groen, is het een voor de hand liggende keuze in de badkamer. Muren, meubels, accessoires... je kan zelf kiezen hoe ver je je groene bad laat vollopen. En omdat groen een universele kleur is, past het zich aan aan iedere interieurstijl. Of je nu een zeer strak en minimalistisch interieur hebt, of een eerder landelijke sfeer wenst te creëren, de groene stroom baant zich overal een weg.

Net als naar meerdere gerenommeerde merken, die de groene waaier met open armen ontvangen. Detremmerie dompelt de kwast onder en kiest voor badkamermeubels in de natuurlijke kleur, Ideal Standard zet de kraan boven haar Ipalyss wastafels open en kleurt ze hiermee in saliegroen en ook Villeroy&Boch kiest voor sage green voor haar Artis-opbouwwastafels

... en goud

Let wel op voor nattigheid! Een ruimte waarin alleen maar groene tinten gebruikt worden, kan snel saai ogen. Je combineert het dus best met hout, zoals het aloude Feng Shui het voorschrijft, of je kiest voor een eigentijdse invulling met gekleurd kraanwerk. Alsan tipt enkel de beste materialen voor jouw badkamer, waaronder HansgroheCristina Rubinetterie en Ideal Standard, voor kraanwerk in goud. In verschillende uitvoeringen – van inbouw tot opbouw – zet Alsan rosé gold, gouden en zwarte kranen in mat of glanzend 

Labels
Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe kies je de douche van je leven?