5 tips om je badkamer en keuken proper te houden met buitenspelende kinderen

Je kent het wel: mooi weer buiten, de kinderen ravotten in de tuin. Zandbak uit, zwembad in… en dan snel naar binnen voor een glaasje of een plasje. Voor je het weet, is je keuken en badkamer één grote boel. Hoe hou je dat proper? Deze 5 tips kunnen je helpen.

1. Maak het jezelf gemakkelijk

De keuken en de badkamer zijn de plaatsen waar kinderen het meest binnen- en buitenlopen. Ze hebben dorst en zoeken een glas om wat water te tappen aan de kraan. Ze hebben zin in een vieruurtje en duiken de koelkast in. Ze moeten dringend naar het toilet. Onderhoudsvriendelijke materialen die bovendien tegen een stootje kunnen, zijn dan ook geen overbodige luxe. Afwasbare kasten in hoogwaardig laminaat, een makkelijk te reinigen vloer in keramische tegels, kranen die weerstaan aan (te) enthousiaste kinderhandjes... Iets om over na te denken voor je de keuken of badkamer gaat (her)inrichten?

2. Domotica? Slim gezien!

Vergeet vuile vlekken op lichtschakelaars en muren. Met een domoticasysteem laat je de verlichting automatisch aan- en uitgaan in de keuken, op de trap en in de badkamer. Handig, comfortabel en vooral slim gezien want: nooit meer lichten die blijven branden. Dat bespaart je op alle vlakken een pak energie! Net als een waterkraan die enkel werkt als je er je handen onder houdt. Hygiënisch én waterbesparend.

3. Installeer een buitendouche

Iets waar niet alleen de kleinsten op warme dagen van zullen genieten: een buitendouche. ‘Eerst afspoelen voor je binnenkomt!’ Ze doen het met plezier. De buitendouches van Cristina zijn bovendien topdesign en dus ook een plezier voor het oog. Gebruik je regenwater? Let er dan wel op dat je het water eerst filtert. Onze experts adviseren je graag.

4. Leer je kinderen zich netjes te gedragen

Je mag je woning nog zo onderhoudsvriendelijk inrichten, een goede deurmat leggen, makkelijk afwasbare keukenkasten hebben of een inloopdouche die zo weer spic & span is… Zonder duidelijke afspraken met je buitenbende wordt het dweilen met de kraan open. Dus: schoenen uit enzovoort. Je kent het liedje wel.

5. Eindig de dag met een schoonmaakbeurt

Last but not least: maak jezelf geen illusies, vuil wordt het uiteindelijk toch. Gelukkig werkt schoonmaken heel ontspannend. Echt waar. Je hoeft zeker geen Marie Kondo te heten om te genieten van een opruimmomentje op het einde van de dag en daarna, als de kleinsten naar dromenland vertrokken zijn, zalig in de zetel te ploffen. Opgeruimd staat netjes, en netjes dat is gewoon fijn.

Aanmelden om een reactie achter te laten
5 stappen naar je droombadkamer