"Belang van vakmanschap"

Alsan kiest bewust voor de samenwerking met de vakman. De Alsan-dealers bieden je graag extra zekerheid op het vlak van professionalisme, technische expertise én vooral ook kennis van de laatste technologieën. Er zijn dan ook tal van redenen waarom je best kiest voor een erkend vakman om je badkamer-, keuken en/of verwarmingsinstallatie uit te voeren.  Door met een erkende vakman in zee te gaan, loop je geen risico op gebreken en vermijd je extra kosten op lange of middellange termijn.

  Kwaliteitsgarantie

  Door een echte vakman te kiezen garandeer je jezelf dat de voorgestelde oplossing voor jou als klant het beste is in plaats van een te duur of te goedkoop voorstel.

  Materiaalkennis

  De ervaringsdeskundige zal je op voorhand juist informeren over het totale prijskaartje. Hij heeft hier immers de nodige expertise voor. Ook hieraan herken je een vakman!

  Correcte budgettering

  Bij de installateurs door de Alsan-dealers aanbevolen weet je dat je goed zit: veiligheid via de vakman, ook wat betreft aansprakelijkheid als er toch iets zou mislopen.

  Veiligheid

  Kies je voor een erkende installateur dan weet je dat de dienstverlening te vertrouwen is én geniet je bij plaatsing van het voordelige 6% BTW-tarief als je woning ouder is dan 10 jaar.

  Geregistreerd en erkend

  Een erkende vakman is geschoold én ervaren op het vlak van installaties, plaatsing én de laatste technologieën.

  Deskundig advies en plaatsing

  De Alsan-dealers werken enkel met installateurs die dezelfde unieke klantbetrokkenheid nastreven.

  Persoonlijke betrokkenheid

  De erkende vakman weet hoe belangrijk een vlotte én degelijke plaatsing is en zal zich steeds aan de tijdsafspraken houden.

  Flexibiliteit

  De erkende vakman is jouw aanspreekpunt. Gebruik zijn expertise en creativiteit om alle mogelijkheden af te tasten en te bepalen in functie van jouw wensen.

  Eén aanspreekpunt

  Door samen te werken met een erkende vakman kan je ook nog voordeel halen uit allerhande (energie)premies!

  Subsidies en premies
Belang van de vakman

Veel gestelde vragen

Mogelijk heeft u aantrekkelijke kortingen gekregen bij onze collega groothandels, maar in het geval van renovatie betaalt u daarop 21% btw. Via een vakman betaalt u 6% btw. Voor nieuwbouw en renovatie blijven de voordelen van de garanties, verzekering, ondersteuning, attesten en premies geldig. Bij rechtstreekse aankoop staat u er alleen voor, omdat geen enkele andere groothandel of D.I.Y. een infrastructuur of dienst heeft waarop u kunt terugvallen tijdens de werkzaamheden.

De ervaring leert ons dat dit toch niet altijd van een leien dakje loopt. Het is nog steeds niet de vakman uit de buurt die snel even binnen wipt, omdat u hem eerder die dag had opgebeld met een probleem. Ook krijgt u doorgaans alle materialen in één keer geleverd, en zoek het zelf verder maar uit. Wanneer u in samenspraak met een vakman enkele werkzaamheden zelf uitvoert, heeft u nog steeds “persoonlijke begeleiding”.

Elk gerespecteerd installatiebedrijf zit er niet op te wachten om producten te gaan installeren die ze zelf niet hebben aangekocht. Het klopt dat een installateur nog wat verdiend op deze producten, maar als hij morgen die wc laat stuk vallen, dan betaalt hij uit eigen rekening een nieuwe. Als uzelf een wc laat vallen dan kost u dat het dubbele. Maar wat gebeurt er als die installateur de wc laat vallen die u heeft aangekocht ? Ook kan men geen beroep doen op de 10 jaar aansprakelijkheid, aangezien de installateur de producten niet heeft aangekocht.

Als bouwheer mag u zich laten bijstaan door uw echtgenote en bloed- en aanverwanten (gratis, in het kader van onderlinge hulp) tot de tweede graad. Al de andere personen die u helpen, ook al doen ze het gratis, worden door de wet beschouwd als zwartwerkers, personen die sluikwerk doen (ook al is dat met de beste bedoelingen en als vriendendienst) Uw helpers worden dus geacht voor u te werken waardoor u als hun werkgever beschouwd wordt, die dan ook alle verplichtingen van een werkgever moet nakomen.

Een zelfstandige die werken uitvoert zonder factuur wordt beschouwd als zwartwerker. U wordt als bouwheer dan beschouwd als ontduiker van een onderdeel van de belastingen. Daarnaast kan u geen enkel verhaal instellen bij gebreken aan de gedane werken.

Vind uw vakman

Dit online platform werd speciaal ontwikkeld om de zoekende (ver)bouwer en de professional in sanitaire- en installatietechnieken met elkaar in contact te brengen. Vind je niet direct wat je zoekt? Stap gerust één van onze 6 showrooms binnen. De badkamer- en verwarmingsadviseurs helpen je graag verder.