"De spoeltafel"

De keuken is een van de actiefste ruimtes in het huis. Koken, eten, afwassen, kommen vullen, handen wassen… Het gebeurt allemaal op dezelfde plaats. Een keuken moet praktisch ingericht zijn, op een doordachte en goed gestructureerde manier. Maar dat betekent niet dat zo’n ruimte onaangenaam hoeft te zijn. Laten we dat illustreren aan de hand van de spoeltafel 'Spark' van Franke.

Franke is al meer dan een eeuw trendsetter op het vlak van keukenproducten. Het bedrijf draagt innovatie, functionaliteit, design en duurzaamheid hoog in het vaandel. Dat merk je ook aan de spoeltafels met de naam Spark.spoeltafel franke
De geperste spoeltafels in roestvrij staal zijn verkrijgbaar in 3 modellen, die telkens omkeerbaar zijn. Bij Franke vind je ook passende afdruipbakjes, snijplanken en vaatwerkkorven, die de keukenhandelingen nog eenvoudiger maken. Je hoeft niet lang na te denken om te begrijpen hoe belangrijk een goede spoeltafel is. Dat is tenslotte de plaats waar je eten bereidt. Omdat ze geregeld in contact komt met voedingsmiddelen, moet je ze gemakkelijk en grondig kunnen schoonmaken. Bovendien moet ze bestand zijn tegen thermische schokken, snijwerktuigen, vetten en zuren. De activiteiten die we elke dag opnieuw uitvoeren aan de spoeltafel laten onvermijdelijk sporen na. En het is essentieel dat die vermeden of uitgewist worden.

Spoeltafels zijn beschikbaar in allerlei formaten (aantal spoelbakken, met of zonder vergiet of restenbak…) en materialen. Elk materiaal heeft zijn specifieke voor- en nadelen. Roestvrij staal is hygiënisch en solide, gemakkelijk te plaatsen en voordelig, maar relatief krasgevoelig. Geëmailleerd keramiek voelt aangenaam aan, laat zich vlot onderhouden en is goed bestand tegen krassen en slijtage, maar weegt meer en kan minder tegen schokken. Composietmaterialen hebben alle voordelen van roestvrij staal en keramiek, maar vallen dan weer duurder uit. Om de juiste keuze te maken, vraag je best advies van een expert.