• Alsan

Alles over de kraan

Vroeger was een kraan gewoon iets waar water uit liep. Nu niet meer. De laatste jaren zijn er verschillende nieuwe ontwikkelingen en evoluties. Eén van de noviteiten is de inbouwkraan. Een mooie afwerking, optimaal gebruiksgemak en gemakkelijk te onderhouden. Wij lijsten je al enkele voorbeelden op.


"Je hoeft niet uit een kraan te komen om een spetter te zijn!"


De ééngreepsmengkraan

Met slechts één greep kan je bij deze kraan tegelijk het debiet, het warm en koud water regelen. Dit verschilt van de traditionele mengkraan waar je twee grepen hebt en je koud en warm water nog moet mengen door afzonderlijk aan de grepen te draaien.

> Mara - Ideal Standard

De Mara kranencollectie staat garant voor een optimale prijs/kwaliteitsverhouding. De kranen hebben een minimalistisch design met een verfijnde gebogen bek en een fijne greep. De wastafelkranen hebben een click cartouche, die lichte weerstand geeft bij het openen van het volledige debiet, om zo water te besparen. Er is ook een verhoogde wastafelkraan voor opbouwkommen, wandmengkranen, bad- en douchekranen.


Thermostatische mengkraan

 Een must voor een comfortabele douche. Op deze kranen zit vaak een blokkeervoorziening op 38°C. Zo bereikt  een thermostatische kraan snel de gewenste temperatuur.

> Ceratherm 25 - Ideal Standard

Comfort, betrouwbaarheid, veiligheid, zuinigheid en ecologische verantwoordelijkheid, deze thermostatische kraan combineert het. Hij is gemakkelijk te onderhouden. én niet onbelangrijk, hij heeft een gunstige prijs/kwaliteit verhouding.”


Inbouwkraanwerk

Bij grote renovatiewerken of als u een nieuw huis aan het bouwen bent, kan u kiezen voor inbouwkraanwerk. Een inbouwkraan wordt voor het grootste deel in de muur ingewerkt. Dit zorgt ervoor dat je kan genieten van een rustige, mooie en strakke uitstraling.

> ARCHIMODULE - Ideal Standard

Het ARCHIMODULE kraansysteem met metalen grepen bestaat uit verschillende modules waarmee je de combinatie die je verkiest kan realiseren met keuze tussen de rechthoekige uitvoering of de Soft variant met afgeronde hoeken. Zowel voor douche, bad als wastafel biedt ARCHIMODULE een oplossing, met keuze tussen thermostatische kranen of mengkranen. Je vakman zorgt uiteindelijk voor een feilloze installatie.


Opbouwkraanwerk

Ideaal als u aan het verbouwen bent, is de opbouwkraan. Het volledige kraanwerk wordt aan de muur bevestigd en de douche wordt met een stang aan de wand geplaatst.

> Rainmaker Select  - Hansgrohe

Een douche is niet zomaar een douche meer als je onder de Rainmaker Select staat. Zijn combinatie van wit glas en chroom zorgt voor een luxueuze en natuurlijke uitstraling. De witte glazen straalschijf in de hoofddouche telt meer dan tweehonderd straalopeningen. De opbouwthermostaat ShowerTablet met een lengte van maar liefst 70 cm zorgt voor voldoende ruimte voor je shampoo, zeep en andere douchebenodigheden. Gecombineerd met de Select-technologie, waarbij je met één druk op de knop van straalsoort wisselt, zorgt dit voor een optimale douchebeleving.”

Eyecatcher

Je douche naar een hoger niveau tillen en genieten van intens plezier in uw douche. Douchekranen kunnen echte blikvangers zijn. Ze zijn in verschillende uitvoeringen en formaten verkrijgbaar.

> Dynamoshower - Cristina

De Dynamo Shower van Cristina is ontwikkeld vanuit een briljant idee: het stromend water gebruiken om elektriciteit op te wekken en hierdoor, via ingebouwde led-verlichting, een relaxerende douche-ervaring te creëren. Verkrijgbaar in mat wit of zwart én gemakkelijk installeerbaar als gewone douchekop.


Design

Wassen wordt wellness!

> Starck V   - Hansgrohe

Axor Starck V doet je letterlijk de natuurlijke loop van water ervaren. Eerst als kolkende vortex in het kraanhuis, daarna als vloeiende waterval die zich in het wasbekken stort. Dat is het concept van de Starck V, een kraan met open uitloop en een corpus van hoogwaardig kristalglas. Het minimalistische design zet de werveling in de verf, zonder de functionaliteit uit het oog te verliezen. Je kan het corpus namelijk eenvoudig van de sokkel nemen en reinigen in de vaatwasser.”


Kranen in kleur

Kranen die voldoen aan jouw persoonlijke wensen? Dat kan allemaal. Geef jouw badkamer een individuele touch door te kiezen voor een kraan in een mat kleur, wit of zwart. De mogelijkheden zijn eindeloos.

> Tricolore verde - Cristina

Discrete eenvoud siert deze serie, die zichzelf door zijn design profileert als een moderne klassieker. Tricolore verde is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en biedt een waaier aan nieuwe technologieën. Een rijk en veelzijdig aanbod, perfect voor elk type wastafel.


Energie- en waterbesparend

Maximaal genieten en toch water besparen? Ja, dat kan ook.

> CoolStart en EcoSmart  - Hansgrohe

Terwijl bij een standaard mengkraan meteen geisers of boilers aanspringen in de middenste stand zal bij een CoolStart-mengkraan als de greep in het midden staat uitsluitend koud water lopen. Pas als men de greep naar links beweegt wordt warm water bijgevoegd.

De CoolStart-technologie vindt u terug bij de succesvolle series Metris, Talis, Focus en Logis en te herkennen aan de markeringen op de grepen van de kranen! Series die tevens voorzien zijn van de LowerFlow-technologie waarbij slechts 3,5 liter water per minuut wordt verbruikt.

Alle producten uitgerust met de EcoSmart-technologie - een uitgekiende debietbegrenzing - besparen tot 60% kostbaar water.

1,288 keer bekeken

CONTACT

INTERESSANTE LINKS

STICHTEND LID VAN  F.E.S.A.H

Downloads

  • Black Facebook Icon