Verbeter je binnenklimaat

Ventilatie

Door te ventileren vervang je de vervuilde binnenlucht door verse buitenlucht. Hierdoor zal de kwaliteit van de binnenlucht verbeteren wat van groot belang is voor je gezondheid. Hou er rekening mee dat in een verwarmde ruimte ventileren en verluchten altijd voor energieverlies zal zorgen.

Verluchten alleen is niet voldoende, na een half uur is de frisse lucht verdwenen en krijg je weer ophoping van vochten vervuilende stoffen. Hoe beter je woning is geïsoleerd, hoe meer nood er is aan het verversen van de lucht omdat er geen natuurlijke ventilatie door kieren en spleten meer is.

Mogelijkheden:

- Ventilatie C systeem in combinatie met raamroosters.

- Ventilatie D systeem met warmteterugwinning.

- Badkamerventilator

Ventilatie systeem C of D

Systeem C laat zich binnen renovatie iets gemakkelijker installeren, aangezien er slechts naar de vochtige ruimtes kanalen lopen (badkamer, wc, keuken, wasplaats), kleinere ventilatie-unit en slechts 1 afvoer naar buiten. Weliswaar dienen de ramen te zijn voorzien van raamroosters, wat op zijn beurt voor mogelijk meer inkomend straatlawaai en afkoeling zorgt.

Bij zeer grondige renovaties is systeem D soms een mogelijkheid. Het heeft als voordeel dat het de warmte uit de aangezogen binnenlucht recupereert. Dit systeem is uitgerust met filters, welke uiteraard ook regelmatig dienen te worden gereinigd/vervangen.

Zowel de Duco als Vasco ventilatiesystemen zorgen voor een optimaal binnenklimaat

Badkamerventilator

De ideale oplossing om vochtproblemen aan te pakken bij kleinere renovaties. Indien u enkel uw badkamerrenoveert is een badkamerventilator een goede oplossing. Wij bieden geruisarme ventilatoren aan die indiengewenst volledig autonoom kunnen werken. Zorg wel voor een opening onder-, of een rooster in-, uw deur om eengoede werking te bekomen.

Codume badkamerventilator

Vervang je toestel met een open vlam

Heb je nog toestellen met een “open vlam”, waarbij de vlam dus zichtbaar is?

Dan kan je die best vervangen door toestellen met een “gesloten vlam”. Deze nemen de zuurstof niet meer uit de ruimte, maar van buiten. Ze zijn om te beginnen zuiniger maar ook voornamelijk veiliger (CO vergiftiging). Meestal vind je open vlam toestellen terug in de vorm van een badgeiser of gasboiler.