Joepie, het regent!

B29

Wie slim is, kiest voor regenwaterrecuperatie.Bij nieuwbouw is dit verplicht, maar ook bij renovaties is zo’n systeem interessant. Zodra het reservoir vol is, begin je water te besparen. Afhankelijk van de installatie, kan je het water voor alles behalve drinken en koken gebruiken. Zo herleid je al snel je waterfactuur tot een absoluut minimum. Da’s goed voor het milieu én voor je budget.

Wij zetten je al op weg met enkele mogelijkheden wat je kan doen om het gratis regenwater op te vangen.

Regenwater, een hemels geschenk!

SCALA 2

Als je op zoek bent naar een alles-in-éénoplossing, dan is de SCALA 2 iets voor jou. Deze stille boosterpomp regelt de waterdruk voor alle kranen, zelfs als er meerdere tegelijk gebruikt worden. Dankzij de ingebouwde sensor, die de druk constant meet, geniet je van een perfecte waterdruk.

Partner: Grundfos

HIMULTI 3C

De HIMULTI 3C is een zelfaanzuigende regenpomp die extra gemakkelijk is. De installatie is compleet voorgemonteerd, hij maakt vrijwel geen lawaai en is eenvoudig te bedienen met een schakelaar en een 360° draaibare elektronische pompbesturing. Alle onderdelen die in contact komen met water zijn corrosievrij.Efficiëntie en gebruiksgemak? Check!

Partner: Wilo

E.SYBOX MINI³

De E.SYBOX MINI³ is een zelfaanzuigende watergekoelde centrifugaalpomp met toerentalregeling voor het recupereren van regenwater. Zijn pluspunten? Hij is stil (45dBa), energiezuinig, onderhoudsvriendelijk en vooral klein maar krachtig. De ingebouwde frequentieregelaar zorgt voor een zeer laag energieverbruik (> 50% winst) en een instelbare constante werkdruk.

Partner: DAB

TRIO UV-FILTER

Met de TRIO-UV van Cintropur tover je regenwater moeiteloos om in water voor het hele huishouden – de was, poetsen, toiletspoeling, … en zelfs de vaat, het bad en de douche. De dubbele filtratie door de centrifugaal schroef en de filtervlies, de behandeling met actieve kool en de sterilisatie met UV-straling geven uw regenwater een optimale behandeling.

Partner: Cintropur

Vorige inspiratie

Check de verwarmingsketel

E37
E20

Volgende inspiratie

Vloerverwarming drukt de energiekost