25 Jan 2021

Aromatherapie voor je badkamer

hG2

Versgebakken koekjes. Koffie bij het ontbijt. Een fijne geur prikkelt je zintuigen en geeft je een goed gevoel. Ook in de badkamer, de plek in huis waar je je dag begint en eindigt. Zin in een heerlijke aromatherapie?

Gezonde lucht

Eerst dit: in elke badkamer is een goede ventilatie een must. Vochtige lucht kan schimmelvorming veroorzaken en de luchtkwaliteit aantasten. Ventileren is dus de boodschap, en daar kunnen ook planten bij helpen. Sanseveria of ficus, varens of een lepelplant. Ze houden je badkamer luchtig en zorgen voor een frisgroen accent. En met wat takjes eucalyptus ruikt het nog lekker ook. Over lekker gesproken…

Kies je voor een Sanseveria of Ficus?

Functionaliteit & comfort

Niet elke wc is trouwens zomaar een wc. De Connect Air van Ideal Standard combineert een klassiek en tijdloos design met de geruisloze en performante Aquablade spoeltechniek. Die zorgt met een beperkt watervolume voor een hygiënische en volledige spoeling of reiniging. Bovendien spat er dankzij deze techniek geen water meer op. Zo blijft je toilet én je badkamer lekker fris.

Welriekende wc’s

Vergeet het blokje dat je aan de toiletpot moet hangen. Er bestaan vandaag andere manieren om je wc schoon te houden en lekker te laten ruiken. ViFresh van Villeroy & Boch, bijvoorbeeld, een innovatieve houder voor toiletblokjes achter de toiletzitting die vrijwel onzichtbaar in het keramiek is geïntegreerd. Of Geberit DuoFresh, een toiletframe met geurafzuiging die via een actieve koolfilter onaangename geurtjes omzet in schone lucht.

Nieuw toilet nodig?

Een wc is een wc? Niet voor Alsan. Verkies je een hangtoilet boven een staand model? Waar zit de afvoer? En welke zithoogte voelt het meest comfortabel aan? Onze interieurspecialisten overlopen met jou al je wensen en maken zo ook van het kleinste kamertje een gezellige ruimte.

Vorige inspiratie

Energie sparen wordt kinderspel

E22
C12

Volgende inspiratie

Kleur op en naast je bord