"Cv-ketel op maat van je woning"

Vanaf 26 september 2015 verplicht Europa het gebruik van condensatieketels. Je kan dus niet meer kiezen of je overstapt. Om uit het brede aanbod de juiste ketel te selecteren, hou je best ook rekening met de kenmerken van de woning. We zetten hier een vijftal scenario's op een rijtje. Voor meer info kan je terecht bij je vakman.


overzicht ketels
appartement verwarming
#1 Appartement of kleinere woning
met kleine tot zeer beperkte technische ruimte, uitgerust met radiatoren en met weinig behoefte aan sanitair warm water (bad of ecodouche)

De beste keuze is een compacte combiketel met aangepast cv-vermogen, goed voor een sanitair debiet tussen de 13 en 16 l/min. Een geavanceerde ketelsturing is niet nodig.

> Bulex Thermo Master
#2 Appartement of woning
met kleine tot zeer beperkte technische ruimte, uitgerust met radiatoren en met grotere behoefte aan sanitair warm water (bad en regendouche)

In dit geval kies je best voor een compacte combiketel met aangepast cv-vermogen en een sanitair debiet tussen de 19 en 23 l/min. Een geavanceerde ketelsturing is niet nodig.

> Junkers Cerapurjunkers logo
halfopen bebouwing
#3 Woning
met grotere technische ruimte, uitgerust met radiatoren en/of vloerverwarming en meer behoefte aan sanitair warm water (meerdere badkamers)

Een soloketel met aangepast cv-vermogen in combinatie met een boiler is hier het meest op zijn plaats. Als er vloerverwarming ligt, is een geavanceerde sturing wel nodig.

> Remeha Calentavrijstaande woning verwarming
#4 Woning
met grote technische ruimte, uitgerust met radiatoren en/of vloerverwarming en behoefte aan energiezuinig sanitair warm water en verwarming

In dit scenario kies je best voor een uniek hybridesysteem die primair gebruik maakt van zonne-energie voor warm water en verwarming. Als er vloerverwarming ligt, is een geavanceerde sturing nodig.

> Atag Zonnegascombiatag verwarming logo
villa woning verwarming
#5 Woning
waar veel behoefte is aan sanitair warm water

In dit geval is een ketel met aangepast vermogen voor verwarming en een groter sanitair comfort aangewezen. Als er vloerverwarming ligt, is een geavanceerde sturing nodig.

> Itho Daalderop Combifortitho daalderop logo