Home > Pers > Alsan groeit verder

Alsan groeit verder

februari 2017 - Alsan, groothandel in sanitair, energie en keukens neemt de volgende stap in zijn ontwikkeling. Nu hebben 6 bedrijven binnen de groep beslist om operationeel volledig te integreren om zo in te spelen op de evoluties in de bouwmarkt en de groothandelsector.


Alsan, groothandel in sanitair, energie en keukens neemt de volgende stap in zijn ontwikkeling.

Alsan zaakvoerders
Nu hebben 6 bedrijven binnen de groep beslist om operationeel volledig te integreren om zo in te spelen op de evoluties in de bouwmarkt en de groothandelsector. Hierdoor zullen de installatie- en bouwbedrijven die klant zijn bij Alsan, stapsgewijs alle filialen Alsan als één bedrijf ervaren.  In een eerste fase zal bij de operationele integratie gefocust worden op de commerciële activiteiten, de logistiek, het productmanagement, de aankoop en de IT met het oog op de uitbouw van een technologisch platform aangepast aan de toekomst. 

Daarnaast kopen nog een aantal bedrijven samen aan met het commerciële bedrijf Alsan. Sinds 2014 bestaat bijvoorbeeld een aankoopovereenkomst met het Waalse bedrijf Induscabel. 

De commerciële entiteit Alsan bestaat uit 6 filialen met toonzalen en afhaalmagazijn in Vlaanderen gelegen te Bilzen, Eeklo, Herenthout, Kalmthout, Vosselaar en Wetteren.  De groep  realiseert een omzet van meer dan 42 miljoen inclusief btw.  showrooms alsan